ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ

ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η ακμή είναι μία χρόνια φλεγμονή του τριχοσμηγματογόνου αδένα. Είναι σχετική με τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Εμφανίζεται κατά την ηλικία των 12-14 ετών και προσβάλλει και τα δύο φύλα εξίσου. Τα κορίτσια εμφανίζουν ακμή νωρίτερα ενώ στα αγόρια τα προβλήματα είναι εντονότερα.

Η ακμή προσβάλλει περιοχές του δέρματος όπου υπάρχουν περισσότεροι σμηγματογόνοι αδένες, όπως είναι το πρόσωπο και το άνω μέρος του σώματος (στέρνο και πλάτη).

Οι τρίχες, το σμήγμα και τα κερατινοκύτταρα, συσσωρεύονται στον εκφορητικό πόρο του τριχοθύλακα, τον φράζουν, και εμποδίζουν τη ροή του σμήγματος να φθάσει στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα την αρχή δημιουργίας φαγεσώρων.

Ταυτόχρονα αρχίζει η υπερανάπτυξη των βακτηριδίων, που φυσιολογικά υπάρχουν στη χλωρίδα του δέρματος. Το κύριο βακτηρίδιο για την εμφάνιση της ακμής είναι το προπιονικό.

Η χρήση των συσκευών εκπομπής ενισχυμένου παλμικού φωτός (IPL) για την θεραπεία της ακμής, είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή και αποδεδειγμένη. Η εμπειρία που αναπτύχθηκε από την εφαρμογή του ενισχυμένου παλμικού φωτός (IPL) σε μεγάλο αριθμό περιστατικών τα τελευταία χρόνια και σε διαφορετικά ιστολογικά επίπεδα έχει σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε εντυπωσιακά αποτελέσματα σχετικά με την επίδραση του φωτός πάνω στο κύριο βακτηρίδιο εμφάνισης της ακμής.

Χρησιμοποιώντας την συσκευή εκπομπής ενισχυμένου παλμικού φωτός (IPL), μπορούμε να στείλουμε στο δέρμα υψηλές ποσότητες φωτεινής ενέργειας σε παλμούς, διάρκειας λίγων χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Η IPL συσκευή προγραμματίζεται από εσωτερικό ηλεκτρονικό υπολογιστή εξατομικεύοντας τις παραμέτρους λειτουργίας της για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Όσον αφορά την ακμή το έντονο παλμικό φως μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός από τους παράγοντες της. Με πολύ χαμηλό μήκος κύματος (γύρω στα 400nm) έχουμε αύξηση της παραγωγής των πορφυρινών τα οποία είναι ένζυμα φωτοευαίσθητα. Αυτά τα ένζυμα είναι ο εχθρός του προπιονικού βακτηριδίου της ακμής.

Η θεραπεία δεν είναι επώδυνη και δεν απαιτείται η χρήση τοπικού αναισθητικού. Oσοι υποβλήθηκαν στο πρωτόκολλο, περιγράφουν ότι μετά από κάθε παλμό της συσκευής, ένιωσαν στιγμιαία μια αίσθηση τσιμπήματος.

Είναι πολύ αποτελεσματική και ασφαλής. Ερυθρότητα και ήπιο οίδημα της περιοχής είναι πιθανό να υπάρχει μετά τη θεραπεία που διαρκεί περίπου ένα 24ωρο.

Λίγα Λόγια για Εμάς

Το MEDIASPIS είναι ένα πρότυπο κέντρο παροχής αισθητικών δερματολογικών πράξεων. Παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα τεχνικά μέσα και άρτια στελεχωμένος με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Τελευταία Νέα

Προσφορές

Δείτε αναλυτικά τις προσφορές μας από την ενότητα E-SHOP του καταστήματος μας και σίγουρα θα βρείτε αυτήν που επιθυμείτε.

Newsletter